Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Bossche bollen in Den Bosch

Wie kent ze niet? De overheerlijk Bossche bol uit Den Bosch, oftewel ‘s-Hertogenbosch. Heerlijke met slagroom gevulde bol van soezenbeslag, gedoopt in pure chocolade. Een waar genot van maar liefst 12 cm. Er is zelfs ook een reuzenbol met een doorsnede van 24 cm. Heerlijk!

Wil je wat meer weten over de Bossche bol en wil je het eten van de Bossche bol authentiek beleven? Lees dan nog even verder… Dan krijg je de informatie die je zoekt.

Geschiedenis van de Bossche bol

Hoe het helemaal precies is verlopen met de Bossche bol, daar zijn verschillende verhalen over opgeschreven. Wat wel helder is, is dat begin 1900 de voorganger van de huidige Bossche bol verkocht werd. Dit werd gedaan door banketbakker Lambermont. Hij had een pand aan wat toen de Vischstraat heette. De bol van banketbakker Lambermont was gevuld met banketbakkersroom. Het begin was er…

Bossche bol in Den Bosch

In 1999 heeft banketbakkerij Jan de Groot een logo ingeschreven met de term ‘Bossche bollen’. De naam is en blijft echter een soortnaam voor een bepaald soort gebakje. Elke bakker mag dus een Bossche bol maken en verkopen. Gelukkig maar, want het zou toch jammer zijn dat je maar bij één bakkerij van de Bossche bol kunt genieten.

Wil je echter een authentieke ervaring van de Bossche bol? Dan zou je eigenlijk wel een keer een Bossche bol moeten eten in Den Bosch. Het liefst bij bakkerij Jan de Groot aan de stationsweg 24. Daar proef je toch wel de ultieme Bossche bol natuurlijk. Heerlijk zoals de Bossche bol bedoeld is. Een waar genot.

Taxi in Den Bosch: wat kost een taxirit?

Heb je ondertussen al trek in een Bossche bol? Je komt natuurlijk het makkelijkste bij de bakkerij Jan Groot, met een taxi in Den Bosch. Wat kost een taxirit? Dat zal je nog wel verbazen. De taxi in Den Bosch niet zo heel veel eigenlijk. Zeker als je binnen de vier km blijft dan ben je maximaal een tientje kwijt. Ook grotere afstanden zijn niet duur.  Dus voor het geld hoef je niet te laten.

http://www.10eurotaxi.nl/