Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Algemene voorwaarden opstellen voor ZZP’er

Steeds meer zzp’er laten een algemene voorwaarden opstellen. Als zzp’er is een algemene voorwaarde voor uw eenmanszaak namelijk uiterst handig. Hierin kunt u schriftelijke bepalingen (voorwaarden) noemen die bij overeenkomsten gelden. Deze voorwaarden beschermen uw belangen als leverancier en geven de klant duidelijkheid over de afspraken bij het afnemen van uw dienst of product zoals:

  • Aansprakelijkheid (En hoogte schadevergoeding bij bijvoorbeeld beperkingen)
  • Levertijden
  • Bedenktijden
  • Geschillenregeling
  • Garantie termijnen
  • Betalingstermijnen

Daarnaast helpen algemene voorwaarden bij het beperken van de risico’s die zakendoen met zich mee kunnen brengen. Mocht er onverwachts iets misgaan, dan kan u terugvallen op de opgestelde algemene voorwaarden.

Laat een jurist uw algemene voorwaarden opstellen

Wanneer u een jurist uw algemene voorwaarden laat opstellen weet u zeker dat algemene voorwaarden correct en op maat voor u zijn gemaakt. Een goede jurist zorgt ervoor dat uw algemene voorwaarden perfect aansluiten op uw aanbod van diensten en/of producten, voorkeuren en handelswijze.

De algemene voorwaarden voor uw eenmanszaak

Als u een algemene voorwaarde laat opstellen voor uw bedrijf is het verstandig om van tevoren al een aantal dingen op papier te zetten. Zo bent u in ieder geval goed voorbereid op het intakegesprek met de jurist. Bij uw keuze van een juridisch adviesbureau is het aanbevolen om vooral op te letten op de nauwkeurigheid en de wijze van de intake. Heeft de jurist echt aandacht voor uw wensen en uw bedrijf? Een goede jurist zal zijn of haar vooronderzoek doen naar uw bedrijfsvoering en daardoor meer gedetailleerde vragen stellen en ook doorvragen om alles tot in de puntjes voor u te kunnen regelen.

Wanneer u de intake heeft gehad gaat de jurist aan de slag en schrijft hij of zij voor u een algemene voorwaarde die volledig gericht is op uw bedrijf, producten en/of diensten, handelswijze en wensen. Zo weet u met zekerheid dat u als zzp’er beschermd bent tegen persoonlijke aansprakelijkheid mocht er wat misgaan. Daarnaast zijn ook alle overige belangrijke regels vastgelegd en duidelijk voor u en uw klant.