Bedrijventrefpunt
Image default
Afvalverwerking

Container huren om je verbouwingsafval weg te gooien

Het renoveren van uw huis kan een hoop werk zijn. Er zijn altijd veel afvalmaterialen om mee om te gaan, en je zult een manier moeten vinden om ze weg te gooien als het project klaar is. Als je het geluk hebt dat je een leeg perceel of veld naast de deur hebt, dan is er geen probleem! Maar zo niet, dan is het misschien de moeite waard om een container te huren voor al dat renovatie afval.

Hoe voer ik bouwafval af?

Er zijn vele manieren om bouwafval op te ruimen. U kunt het af en toe allemaal naar de container brengen met uw normale afval, maar dit is misschien niet haalbaar als u een grote renovatie uitvoert, zoals het afbreken van een oud huis en het bouwen van een nieuw. In dat geval is het zinvol om eens te gaan kijken om een container te huren.

Waar gaat mijn afval allemaal heen?

Wanneer u een container huurt, wordt de inhoud in een grote vrachtwagen geleegd en naar de stortplaats gebracht. Het afval wordt dan gescheiden en gesorteerd op materiaalsoort voor recycling. De recyclebare materialen worden gerecycled, de andere komen op een stortplaats terecht.

Welke soorten afval mag ik in een container doen?

De meeste materialen mogen in bouwcontainers. Je moet dit navragen bij je gemeente, maar je zult waarschijnlijk geen problemen ondervinden als de inhoud voornamelijk bestaat uit droog materiaal, zoals bakstenen en houtsnippers. Vloeibare en gevaarlijke afvalstoffen mogen er niet in, dus zorg ervoor dat die apart worden afgevoerd.

Het meeste afval dat je gaat hebben tijdens een verbouwing kan dus allemaal gewoon in een afval container. Dus mocht je van plan zijn om te gaan verbouwen dan is het verstandig om te kijken of het zin heeft om een container te huren. Want een container huren gaat je enorm helpen vooral na je verbouwing zodat je geen last meer hebt van bouwafval.