Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Welke raambekleding is het beste voor huisplanten?

Waarom hebben we planten nodig?

Als je je depressief voelt, heb je dan al eens geprobeerd in een tuin of een park te wandelen? Het effect is verbazingwekkend. Je voelt onmiddellijk een positieve verandering in je stemming. Dit komt omdat de natuur en planten helpen om onze mentale stress en vermoeidheid te verminderen. Ze helpen de ziel en de geest te ontspannen. Het aanraken van een groene plant en het in de buurt zijn van planten heeft een kalmerend effect dat de productiviteit, creativiteit, concentratie en algemene stemming helpt verbeteren. Ze helpen de lucht om ons heen te zuiveren door de giftige stoffen te absorberen, zuurstof te produceren en de luchtvochtigheid te verhogen. Het is precies om deze reden dat binnentuinen en kamerplanten erg populair zijn geworden. Steeds meer mensen investeren hun tijd en energie om het groen binnenshuis te brengen. Planten kunnen giftige stoffen aanzienlijk verminderen en de algemene luchtkwaliteit verbeteren.

Voordelen van kamerplanten

Verbeterde luchtvochtigheid

Planten geven water af. Ze geven ongeveer 97% van het water af dat ze opnemen. Als je veel planten in de kamer houdt, helpen ze de luchtvochtigheid te verhogen. Dit is vooral gunstig voor droge streken. Dit kan de incidentie van droge huid, droge hoest, keelpijn en verkoudheid verminderen.

Luchtzuiveraar

Planten zijn in staat om ongeveer 87% van de giftige stoffen of vluchtige organische stoffen (VOC) te verwijderen. VOC’s bestaan uit schadelijke stoffen die voorkomen in voorwerpen als vloerkleden, sigarettenrook, vinyl, boodschappentassen, enz. deze VOC’s komen in de lucht terecht en kunnen de gezondheid aantasten.

Raambekleding het beste voor je huis Planten

Met zo veel voordelen kunnen we zeggen dat kamerplanten een must zijn voor je huizen. Het is echter geen gemakkelijke klus om planten te verzorgen. Hoewel ze niet allemaal even onderhoudsgevoelig zijn, is het toch belangrijk om de planten in de gaten te houden. Sommige hebben een paar uur direct zonlicht nodig, andere een paar uur indirect zonlicht. Maar licht en zon zijn belangrijk voor de gezonde groei van planten. Wat essentieel is, is dat je de hoeveelheid natuurlijk lichtinval die je huis binnenkomt regelt. Laten we eens kijken welke raambekleding je planten in huis kunnen helpen om goed te bloeien en te groeien.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn geweldig voor huizen die veel zonlicht ontvangen, vooral tijdens de zomermaanden. De zonnestralen kunnen hard zijn en niet alle planten kunnen de directe zonnestralen overleven. De bladeren kunnen geel worden en beginnen af te hangen. Jaloezieën zijn gemaakt van verschillende lagen lamellen die je op verschillende standen kunt draaien om zo de perfecte lichtinval voor je planten te regelen. Jaloezieën zijn niet alleen erg praktisch maar zijn er ook in veel verschillende soorten zoals kunststof, hout, aluminium en zelfs bamboe jaloezieën.

Transparante rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in verschillende soorten, zoals transparante, lichtdoorlatende en verduisterende. Planten hebben een overvloed aan licht nodig, maar meestal geen direct zonlicht. Lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen snijden het licht weg zonder hetwelk je planten niet zullen overleven. Transparante rolgordijnen zijn een uitstekende keuze van raambekleding voor je mooie planten. Ze scheppen de perfecte ambiance voor je planten om te groeien. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en texturen om een prachtig decor voor je huis te maken en een comfortabel thuis voor je planten.

Transparante gordijnen

Als je op zoek bent naar een goed verlichte luchtige kamer zonder de schittering van de zon en schadelijke UV stralen, zijn transparante gordijnen een perfecte aanvulling voor je kamerplanten. Ze scheppen een zachte aangename sfeer in huis, waarin de planten hun deel van het licht krijgen en van de harde stralen worden gespaard.

https://www.raamdecoratie.com