Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je allemaal op letten als je zonnepanelen gaat aanleggen en welke risico’s loop je?

Als uw zonnepanelen optimaal functioneren, kunt u meer elektriciteit ontvangen. Anders zult u een langere terugverdientijd van uw investering moeten betalen. Natuurlijk kun je eerst beginnen met gaas tegen vogels onder zonnepanelen, daardoor voorkom je een hoop gedoe.

Er zijn een paar eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering in zonne-energie haalt. Daarbij gaat het om het rendement van uw PV-panelen. De belangrijkste punten heb ik hier voor u samengevat:

1. Gebruik hoogrenderende PV-panelen

Hoewel dit niet bepaald een manier is om ervoor te zorgen dat uw PV-panelen maximaal efficiënt werken, is het wel belangrijk. Wanneer u de juiste PV-panelen kiest, wordt meer dan de helft van de strijd gewonnen. Sommige PV-panelen zijn goedkoop, maar leveren niet veel elektriciteit per vierkante meter. Daarom moet u de cijfers in uw rekenmachine stompen en ervoor zorgen dat u de goedkoopste elektriciteit krijgt bij de meest betrouwbare fabrikant. Vuile zonnesystemen kunnen uiteindelijk de duurste zijn in vermomming.

2. Houd uw PV-panelen schoon

Door uw PV-panelen schoon te houden, laat u meer zonlicht toe op uw zonnecellen. Dat is goed, want met meer licht kan er meer elektriciteit worden opgewekt. Fotovoltaïsche panelen met stof, vuil en bladeren veroorzaken schaduw. Deze panelen wekken hoogstwaarschijnlijk ongeveer 80 procent op van wat ze kunnen. Door het vuil weg te spoelen, kunt u uw stroomproductie met 20 procent verhogen.

3. Koel uw zonnepanelen

Zonnecellen nemen af in prestaties naarmate ze in temperatuur toenemen. Dat is de aard van veel halfgeleiders. Helaas, als de zon op je zonnepanelen schijnt, worden ze onvermijdelijk opgewarmd. Wat u kunt doen is minstens zes centimeter luchtspleet tussen het dak en de zonnepanelen laten zodat de lucht zich vrij kan bewegen om overtollige warmte van de zonnepanelen af te voeren. U kunt ook andere koelapparaten installeren om uw PV-panelen koel te houden.

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/