Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Studentenkamer inrichten: 4 tips

Studentenkamer inrichten: 4 tips

Op kamers gaan wonen, het is spannend, maar vooral heel erg leuk! Het leukste onderdeel van de verhuizing is het inrichten van je eigen plek. Dit kan nog best een uitdaging zijn, vooral als je niet zo’n grote ruimte hebt om al je spullen in te plaatsen. We geven je vier tips die jou helpen om je eigen, fijne plek te creëren.

1 – De hoogte in

Niet genoeg ruimte om al je spullen op de vloer te plaatsen? Kijk dan eens of je plankjes aan de muur mag maken. Dit is handig om bijvoorbeeld je boeken, kleding of servies op te bergen. Om te voorkomen dat er veel stof op je spullen komt, kan je handig gebruik maken van opbergdozen.

2 – Laminaat leggen

Soms komt het voor dat je de vloer van een oud-bewoner mag overnemen. Ligt er een hele slechte vloer in de kamer? Dan is het het zeker waard om een nieuwe vloer te leggen. Ga bij de lokale bouwmarkt langs voor een goedkope vloer, die past bij jouw interieur. Wil je nog wat extra geld besparen? Leg dan je vloer zelf (of met hulp van een ander)!

3 – Heerlijk dromen

Een fijn bed is belangrijk. Heb je een kleine kamer? Kijk dan eens naar een hoogslaper. Hiermee bespaar je veel ruimte. Heb je genoeg ruimte voor een normaal bed, kies dan voor een twijfelaar. Je hebt op deze manier een groot bed, maar met dit formaat zal het bed niet de hele ruimte in beslag nemen. Denk ook aan een matras dat bij jou past, zodat je heerlijk kunt slapen. Heb je een bed in twijfelaar formaat? Hier past een matras 140×200 perfect bij.

4 – Fleur het op

Alleen de noodzakelijke meubels in je kamer zorgen niet voor gezelligheid. Fleur je kamer op door bijvoorbeeld een kleur op je muur te schilderen om meer warmte te creëren. Of wat dacht je van een heerlijk vloerkleed? Ook met planten, schilderijen of kleine accessoires maak jij van die kamer je eigen plek.

https://www.pullman.nl/