Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Het belang van backlinks en linkbuilding

Wanneer je bezig bent met het zoeken van een juiste SEO strategie wat bij jouw bedrijf past, zal je hoogstwaarschijnlijk verschillende manieren tegenkomen die je kan gebruiken. Eén van die manieren is het gebruik van ‘backlinks’. Het gebruik van goede backlinks is essentieel voor jouw SEO strategie, maar wat is het eigenlijk en welk belang heb je er bij? Een backlink is het referen van verschillende content op een website. Hoe je het eigenlijk ook wel kan noemen, is een connectie maken met een andere website naar jouw website.

Een synoniem voor backlinks, is ook wel linkbuilding, een woord die je waarschijnlijk wel al eens eerder hebt gehoord.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Het gebruik van backlinks behoort tot één van de oudste SEO manieren die gebruikt wordt om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten binnen een zoekmachine. Aan het begin werden backlinks namelijk gezien als het belangrijkste kenmerk binnen een waarde van een website. Want toen was het hoe meer relevante backlinks, hoe beter de beoordeling van Google ook en uiteindelijk zorgt dat voor een hogere plaats in de ranking van een zoekmachine, en dat noemen ze backlinks effect. Backlinks geven niet alleen aan hoe populair deze manier van werken is, maar het is ook vooral de informatie die er bij komt kijken wat belangrijk is om de SEO marketing te verbeteren, dit zou je ook kunnen controleren door het gebruik van een backlink checker effect.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Linkbuilding is een van de andere methodes achter het gebruik van backlinks, want linkbuilding is een manier om je zoekmachine optimalisatie te kunnen verbeteren. Aangezien veel mensen het SEO marketing al uitbesteden en linkbuilding daar een onderdeel van is, is linkbuilding ook iets wat je het beste kan uitbesteden. Dit komt omdat linkbuilding het meeste arbeidsintensief is, omdat er het meeste tijd in gaat zitten. Omdat je eigenlijk continu bezig bent met het vergroten van jouw links. Waarom dat belangrijk is omdat Google bepaalt aan de hand van jouw links hoe belangrijk jouw website is. Dit komt omdat Google jouw links ziet als een aanbevelingen voor anderen. En hoe meer aanbevelingen, hoe belangrijker dat jouw website maakt, en dat is de kracht van linkbuilding effect.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Vroeger kon je vrij gemakkelijk nog zelf aan de slag met je linkbuilding, maar dat kwam ook omdat de regels toen veel minder waren als vandaag de dag. Toen werkte het nog vrij gemakkelijk om aan de slag te gaan met de zoekmachines, omdat ze veel soepeler werkte. Nu kost het bovendien veel werk, maar is het ook meer specialistisch werk geworden. Dit komt namelijk omdat je veelal rekening moet houden met verschillende regels die allemaal te maken hebben met de algoritme van de zoekmachines. Wanneer je je namelijk niet aan de regels houdt, is de kans groot dat je in plaats van hoger op de zoeklijst komt, dat je veel lager gaat scoren. Dat laatste wil je voorkomen, besteed het daarom uit aan specialisten.