Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

De goedkope elektrische cv’s bij elektrischeboiler.eu.

De goedkope elektrische cv’s bij elektrischeboiler.eu.

Vrij veel huishoudens in Nederland nog geen elektrische CV omdat ze nog zijn aangesloten op het aardgasnetwerk. 
Aardgas is een fossiele brandstof waar te veel CO2 vrijkomt bij verbranding. 
Dat dit leidt tot klimaatverandering is voor niemand meer nieuw. Om de klimaatverandering tegen te gaan zijn er op 28 juni 2019 in Parijs middels het zogenoemde klimaatakkoord afspraken gemaakt om de CO2 uitstoot te reduceren tot een minimum.

Om voor het jaar 2050 compleet klimaatneutraal te zijn zullen we gebruik moeten maken van duurzame energiebronnen om te koken, het huis te verwarmen en te douchen.

Na 2021 is het al niet meer mogelijk om nog een gasgestookte CV-ketel te plaatsen. Dus is het slim om te gaan kijken wat de alternatieven zijn.  

 

Het verschil tussen een gas- en elektrische CV?

Het kloppend hart van het verwarmingssysteem, zo zou je een CV kunnen noemen.
En zoals eerder gezegd, gebruiken de meeste mensen nog een CV-ketel gestookt op aardgas.

Bij een op aardgas gestookte CV-ketel wordt het aardgas verbrandt en warmt zo het CV-water op wat door de circulatiepomp naar de radiatoren of vloerverwarming loopt.

Met een thermostaat regel je de temperatuur in huis. Een CV-ketel op aardgas moet aangesloten zijn op een rookgasafvoerkanaal of schouw om de vrijgekomen rookgassen af te kunnen voeren. 

 

 

Een elektrische CV-ketel daarentegen werkt op elektriciteit. en hoef je dus geen gebruik te maken van gas. Zo’n e-ketel is ook hartstikke veilig, omdat er geen koolmonoxide (CO) wordt geproduceert, er is geen rookgaskanaal nodig en pijpen op het dak behoord ook tot het verleden, een e-ketel kan overal worden geplaatst. Zelfs in niet geventileerde ruimtes. 

Een e-ketel is stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een gas ketel en kent geen bijgeluid van een compressor zoals een bodem warmtepomp dat heeft.

Een elektrische CV slijt niet, dus duurzaam en is ook nog eens onderhoudsarm.

Wel altijd een vuilafscheider monteren. En zet de cv ketel niet uit in de zomer/gedurende een langere periode. 

Een vuilafscheider?

Vanaf 1 augustus 2015 is het verplicht om iedere cv ketel van een A label pomp te voorzien.

A label pompen hebben hun A label verkregen door magnetisme met een ingebouwde magneet. Deze magneet zorgt ervoor dat hij energiezuiniger is geworden. Wel kan het zijn dat de magneet corrosiedeeltjes aantrekt. Dit zal de levensduur van de pomp verkorten. Met een vuilafscheider los je dit op.

Een vuilafscheider is ook belangrijk om minder zuurstof in de leidingen te krijgen. Zuurstof zal namelijk een reactie aan gaan met metaal wat  corrosie en roest geeft. Deze deeltjes beschadigen je pomp. Komt er donker water uit je radiator bij het ontluchten, dan is dat een teken dat er corrosie is ontstaan.

Minder vuil en lucht in de leidingen voorkomt ook allerlei vreemde geluiden, minder rendementsverlies, maximaal confort, lagere stookkosten en een langere levensduur van je cv installatie.

Daarom moet je dus altijd een vuilafscheider monteren!

 

Tip! Het is beter om je cv ketel nooit helemaal uit te zetten. In plaats daarvan kan je bijvoorbeeld beter de thermostaat op nul te zetten zodat de ketel niet aanslaat. 

De pomp zal eens in de zo veel tijd gaan pompen om vastlopen te voorkomen.

 

De allerbeste deals voor dit soort apparaten vind je overigens op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu.
Zij verkopen al vele jaren elektrisch aangedreven aparatuur (ook elektrische boilers).

Laat je adviseren door deze vakmensen en doe je voordeel met de scherpe prijzen en het grote assortiment.

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/