Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

bespaar extra geld met een zonnepanelen batterij

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om te besparen op je energiekosten en tegelijkertijd iets goeds te doen voor het milieu. Maar wat als je nog meer geld kon besparen door je zonnepanelen aan te vullen met een thuisbatterij?

De slimme thuisbatterij

Een slimme thuisbatterij kan automatisch handelen op basis van de marktstand, wat betekent dat je kunt profiteren van lagere energiekosten door op te laden wanneer de stroom goedkoop is, en die energie later te gebruiken wanneer de prijs hoger is. Hierdoor kunnen huishoudens bijdragen aan het oplossen van onbalans op het elektriciteitsnet.

Voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij biedt meerdere voordelen voor huizen met zonnepanelen:

  1. Efficiënt energiegebruik: Met een thuisbatterij kun je opgewekte zonne-energie opslaan voor gebruik in de avond of op momenten wanneer de zon niet schijnt. Dit maximaliseert het rendement van je zonnepanelen.
  2. Inkomensbron: Met sommige energiecontracten kun je zelfs handelen op de energiemarkt door stroom van het net op te slaan wanneer het goedkoop is, en het terug te leveren wanneer de prijs hoger is.
  3. Noodstroom: Een thuisbatterij biedt ook een zekere mate van onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat vooral handig is tijdens stroomstoringen.

Prijs en terugverdientijd

De prijs van een thuisbatterij varieert, afhankelijk van de capaciteit en het merk. Over het algemeen ligt de prijs tussen de €4.000 en €10.000 inclusief plaatsing. De terugverdientijd van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de salderingsregeling en de dynamiek van stroomprijzen.

Combineren met zonnepanelen

Wanneer je zowel zonnepanelen als een thuisbatterij hebt, kun je optimaal gebruik maken van zonne-energie. Zonder een thuisbatterij gebruik je gemiddeld slechts 30 tot 40% van de opgewekte energie, terwijl dit met een thuisbatterij kan oplopen tot 70 à 80%.

Investeren in de toekomst

Het is duidelijk dat de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij niet alleen helpt om op de lange termijn geld te besparen, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Bovendien kun je profiteren van belastingvoordelen en andere regelingen om de investering aantrekkelijker te maken.