Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips voor het kopen van een bureaustoel

Er is voor iemand die op kantoor werkt niets belangrijker dan de juiste kantoormeubelen. Dit begint natuurlijk allereerst bij een goede bureaustoel. Je zit hier immers toch de nodige uren achtereenvolgens op, dus dan is het wel belangrijk dat deze stoel niet alleen mooi is, maar ook vooral prettig en comfortabel zit. Omdat we vaak zien, dat veel mensen het lastig vinden een geschikte bureaustoel te kunnen vinden, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen. Dus sta jij op het punt een nieuwe bureaustoel aan te schaffen, let dan op de onderstaande zaken.

 

Bepaal je budget

 

Ondanks het feit dat je in de basis niet moet besparen op een goede bureaustoel, kunnen we ons heel goed voorstellen, dat wanneer je voor al je personeel een nieuwe stoel moet aanschaffen, je wel een bepaald budget in je hoofd hebt. Gelukkig zijn er ook voor de wat lagere te besteden budgetten prima stoelen te vinden, die voldoen aan de richtlijnen. Je kunt je namelijk voorstellen, dat de prijs voor bijvoorbeeld een leren bureaustoel stukken hoger ligt, dan wanneer je kiest voor stof. Dit hoeft echt qua comfort niets uit te maken.

 

Kies voor een verstelbare stoel

 

Ga jij een bureaustoel voor op kantoor, dan is het belangrijk dat je deze bureaustoel kunt verstellen. Niet alleen in hoogte, maar ook de rugleuning en armleuningen dienen verstelbaar te zijn. Het is namelijk van belang, dat jij je bureaustoel volledig kunt aanpassen naar de houding van je eigen lichaam. Zo kun je ervoor zorgen dat je knieën op 90 graden zitten en ook je ellebogen in de juiste hoek staan. Je zult merken, dat wanneer je dit op orde hebt, je een stuk prettiger zit, wat ook je productiviteit ten goede komt.

 

Stoel op wieltjes

 

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een bureaustoel op wieltjes is een absolute must have! Bij voorkeur op minimaal 5 wieltjes. Zo kun je niet alleen jezelf gemakkelijk in de gewenste positie stellen, maar kun je ook makkelijk even bij je collega die een vraag heeft meekijken op het beeldscherm. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij iedere keer je stoel fysiek moet verzetten, dit ook voor je lichaam niet heel erg prettig is. Door te kiezen voor een bureaustoel op wieltjes, rol jij gemakkelijk van A naar B. Vind je het lastig om een geschikte stoel te vinden, dan kun je gelukkig online gemakkelijk en snel verschillende koopwijzers vinden, die je hierbij kunnen helpen.