Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het proces van ketenmonitoring

Het beheren van de applicatieketen wordt tegenwoordig vaak gedaan door middel van de silo-aanpak. Hierbij worden allerlei afzonderlijke delen van de keten onderhouden door verschillende teams die de performance van dit onderdeel bewaken en beheren. Deze manier is handig voor een specifiek onderdeel van de keten, maar er mist een goede analyse en verbinding van data punten over de algehele applicatieketen. Dit kan een impact hebben op de performance van het algehele systeem. Door middel van de juiste software kan dit probleem worden opgelost. Ketenmonitoring is een proces dat goed gestroomlijnd moet worden. In dit artikel leggen we dit uit. 

De performance van de applicatieketen beheren

Het platform van Tuuring verzameld essentiële data uit verschillende punten binnen de keten, bronnen voor applicaties, werkplekken en infrastructuren. Deze gegevens worden vervolgens in het programma gevoerd en door middel van Artificial Intelligence (AI) geanalyseerd. Er wordt een baseline ontwikkeld voor de stroom van data en wanneer er een anomalie voorbij komt wordt deze gedetecteerd. Bij de Silo-aanpak is het mogelijk om dit te doen voor elk apart informatiepunt. In het geval van de software van Tuuring is het mogelijk om overzicht te houden over de gehele applicatieketen. 

De verzamelde gegevens worden gebruikt voor alles wat met de performance heeft te maken. Denk hierbij aan oplossingen geschikt voor oplossing op het gebied van gebruikers, applicaties, werkplek en infrastructuur. Bedrijfsgerelateerde gegevens zoals transacties en bestellingen kunnen gebruikt worden voor een daadwerkelijke analyse en optimalisatie van de bedrijfsimpact mogelijk te maken. Het programma maakt anomalie detectie in veel verschillende aspecten van een bedrijf een stuk makkelijker en geeft de mogelijkheid om performance te verbeteren.

Door middel van de AI van Tuuring wordt er een baseline gecreëerd en worden er baselines gemaakt van verzamelde datasets om historische overzichten te creëren, zowel als real time trends en toekomstige performance voorspellingen. Deze data kan gevisualiseerd worden op dashboards die op maat zijn gemaakt voor jouw bedrijf. De dashboards kunnen vervolgens weer worden gepubliceerd op allerlei soorten apparaten en displays. Hierdoor heb je de mogelijkheid om overal een inzicht te krijgen op de performance van verschillende sectoren en de gehele keten binnen je bedrijf. 

Het voordeel van de software van Tuuring

Door middel van de AI kan er naar de toekomst van de keten worden gekeken en kunnen er voorspellingen worden gemaakt op dingen die de performance kunnen verminderen. Aan de hand van deze voorspellingen kan je een gerichte oplossing bedenken voordat dit probleem ontstaat en de performance van je bedrijf te allen tijde hooghouden. Door de software krijg je een duidelijk overzicht over de verschillende processen binnen het bedrijf en wanneer er eventuele problemen zijn in het systeem. Hulp nodig met het stroomlijnen van ketenmonitoring? Contacteer Tuuring voor meer informatie. 

https://tuuring.com/