Bedrijventrefpunt
Image default
Woningen

Wat is klik pvc?

PVC vloeren, je ziet ze overal. Ze zijn 100% waterbestendig, zullen niet snel slijten, gaan lang mee en ze zijn van hoge kwaliteit. Maar wat maakt nou dat PVC vloeren zo populair zijn en wat zijn de voordelen nou precies? Wij vertellen je alles wat jij moet weten over klik en plak PVC vloeren in dit artikel.

 

Eigen vloer leggen met klik PVC

Veel mensen kiezen toch liever voor klik PVC vloeren dan voor bijvoorbeeld laminaat of een andere vloer. Een grote reden hiervoor is dat het leggen van een klik PVC vloer heel eenvoudig is en je het zelf kan doen. Klik PVC vloeren leg je heel eenvoudig zelf door middel van het kliksysteem. Met het kliksysteem klik je de vloerdelen heel gemakkelijk in elkaar. In tegenstelling tot laminaatvloeren heb je hier geen extra kennis voor nodig.
Als je zelf een klik PVC vloer gaat leggen gebruik je een ondervloer. De ondervloer zorgt ervoor dat de vloer goed blijft liggen, het geluid wordt gedempt en oneffenheden worden weggewerkt.

Vloerverwarming

PVC vloeren zijn de meest geschikte vloeren voor vloerverwarming. Vloerverwarming kun je onder verschillende soorten vloeren leggen maar PVC vloeren werken het beste. Dit komt door het materiaal van PVC vloeren. PVC vloeren hebben een lage warmteweerstand waardoor de warmte goed wordt vastgehouden en jouw woning op temperatuur blijft.

Plak PVC vloer

Naast een klik PVC vloer kun je ook kiezen voor een plak PVC vloer. Een plak PVC vloer plak je vast op de ondergrond. Doordat plak PVC geen kliksysteem hebt kun je helemaal zelf bepalen hoe je de vloer legt.
Een ander groot voordeel van plak PVC vloeren is dat je hierbij vaak geen plinten nodig hebt. Dit scheelt je een hoop geld én werk.
Bovendien zijn plak PVC vloeren uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat plak PVC vloeren de laagste warmteweerstand hebben.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in de vorm van tegels of rechte planken waardoor je leuke designs en patronen kan bedenken om de vloer in te leggen. Kies bijvoorbeeld voor het populaire visgraatpatroon om jouw woning helemaal mee af te maken.

https://laminaatallin.nl