Bedrijventrefpunt
Image default
Woningen

Offerte nieuwe ramen

Alles over vensterbanken voor kunststof ramen.
Een vensterbank is een structureel element van een raam dat een aantal handige functies vervult:

verwijdert overtollig vocht langs de binnen- en buitenhellingen;
houdt de warmte meerdere keren beter vast dan betonnen sokkels, wat erg belangrijk is tijdens het stookseizoen;
vereenvoudigt het onderhoudsproces van raamconstructies;
speelt de rol van een belangrijk decoratief element in modern interieurontwerp.

Soorten vensterbanken.
Tegenwoordig is de keuze aan vensterbanken groter dan ooit. Laten we eens kijken naar de belangrijkste aanbiedingen van de markt en de voor- en nadelen van elk gebruik bekijken.

Voor de spaarzaamheid – plastic.
Een kunststof vensterbank is een simpele en betaalbare oplossing. Het kiezen van het juiste product is heel gemakkelijk, want het aanbod in dit segment is enorm.

Vensterborden van dit type verschillen alleen van elkaar in twee parameters: kleurenpalet en prijs. Dergelijke ontwerpen verschillen echter niet in kwaliteit van prestaties en slijtvastheid.

Een van de voordelen van het gebruik van kunststof vensterbanken zijn vochtbestendigheid en gebruiksgemak. Ze kunnen met elk wasmiddel worden gewassen.

Onder de minnen is een ruwe poreuze structuur. Na verloop van tijd eet vuil in het oppervlak van het materiaal. Ze zijn moeilijk te verwijderen en vlekken van bijvoorbeeld een viltstift en een stift zijn onmogelijk.

Gebruik een speciaal oplosmiddel COSMOFEN voor het reinigen en “bleken” van vensterbanken en kozijnen. De tool reinigt het plastic van stof en vuil, maar verwijdert geen vlekken van de marker. Wees voorzichtig met andere producten. Velen van hen gaan een chemische reactie aan met plastic polymeren en veroorzaken onherstelbare schade aan de coating en laten onvolkomenheden achter op het oppervlak.

Modieus acryl.
Plexiglas vensterbanken zijn PVC vensterbanken met een beschermende acrylcoating.

De voordelen van dit type vensterbanken zijn onder meer:

Kracht. Dankzij de 3 mm dikke wanden kunnen ze veel gewicht dragen.
Slijtvastheid. Afhankelijk van de fabrikant hebben ze twee tot vier lagen van een beschermende acrylcoating. Het oppervlak is moeilijk te krassen, zelfs tijdens cosmetische reparaties (spijkers, schroeven, mes).
Decoratieve kwaliteiten Elke fabrikant biedt een grote catalogus met kleuren, glanzend of mat oppervlak om uit te kiezen. Voor elk interieur kunt u een vensterbank kiezen.
Deze optie kan echter niet ideaal worden genoemd. Het grootste nadeel is de prijs: zo’n vensterbank kost vijf keer meer dan een gewone plastic.

Houten vensterbank
Meestal worden ze besteld als “metgezel” voor houten ramen.

Een houten vensterbank is gemaakt van verlijmd karton met een dikte van 40 mm. Het kan in elke kleur uit de fabriekscatalogus worden geverfd. Meestal zijn er ongeveer tien kleuren om uit te kiezen.

Hoogwaardig schilderen van houten vensterbanken wordt alleen in de fabriek uitgevoerd.
De voordelen van houten vensterbanken zijn onder meer de milieuveiligheid en de mogelijkheid om planken aan te passen aan het houten frame.

De producten hebben echter veel meer nadelen:

Kracht. Hout is veel zachter dan plastic. Deuken, krassen en barsten vormen zich op het oppervlak.
Lage slijtvastheid. Het is praktisch afwezig. Verven en vernissen gaan achteruit door constante wrijving, zoals bloempotten op het oppervlak.
De coating is “bang” voor alle bijtende oplosmiddelen en de meeste reinigingsmiddelen.
Houten vensterbanken vervagen geleidelijk in de zon, ondanks speciale coatings met UV-bescherming.

Houd er rekening mee dat de kwaliteit van een houten vensterbank van veel factoren afhangt: houtsoorten, schilder- en installatiemethoden, bedrijfsomstandigheden.

 

Offerte nieuwe ramen

Goedkope Binnendeuren Met Glas

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0058-ramen-en-deuren-vlaams-brabant.html