Bedrijventrefpunt
Image default
Media

Adverteren als startend bedrijf doe je zo

Ben jij een beginnend ondernemer met een eigen bedrijf of is dat iets waarvan je droomt? Blijf dan verder lezen, want het onderwerp dat we vandaag bespreken is een van de belangrijkste onderdelen in het bedrijfsleven. Adverteren of reclame maken is iets waarmee jij de naambekendheid van je bedrijf wilt vergroten. Hoe tof zou het zijn als niet alleen jouw doelgroep maar ook andere mensen van je bedrijf afweten?

Voordelen van online adverteren

Tegenwoordig adverteert bijna iedereen online. Online adverteren kost meer geld dan adverteren via printmedia maar kan van groot belang zijn voor je bedrijf vooral als beginnend ondernemer.

Hieronder volgen 5 voordelen van online adverteren:

  1. Tegenwoordig zit iedereen online en kan je via het web dan ook gemakkelijk je doelgroep bereiken. Het voordeel is dat Google en social mediakanalen al beschikken over bepaalde gegevens en jouw advertentie dus alleen zal worden getoond aan potentiele klanten die affiniteit hebben met wat jij aanbiedt.
  2. Je kan zelf bepalen wanneer en waar jouw advertentie wordt getoond in tegenstelling tot bijvoorbeeld reclames op tv.
  3. Je kan zelf je budget bepalen wat voor een startend bedrijf een groot voordeel is omdat je dan niet voor onverwachte kosten komt te staan.
  4. Met een onlineadvertentie kan jij ook meten op conversies. Je kan dan heel goed zien wat zo’n advertentie nou precies heeft opgeleverd.
  5. Als jij iets wilt aanpassen dan kan je dat direct doen.

Stappenplan adverteren

Als jij nog niet weet hoe je moet adverteren dan volgt hier een stappenplan:

  1. Bepaal eerst je doel. Wil jij naamsbekendheid vergroten? Je onderscheiden van de concurrentie of nieuwe klanten aantrekken?
  2. Bepaal je doelgroep.
  3. Zet je doel om tot een boodschap.
  4. Bepaal je budget. Kies een kanaal waarbij je budget het toelaat zo vaak mogelijk te adverteren.
  5. Bepaal je medium. Waar en hoe wil je adverteren.