Bedrijventrefpunt
Image default
Industrie

Essentiële elementen waaruit een alarmsysteem is opgebouwd

Het kiezen van een goed beveiligingsbedrijf

 

Het is van fundamenteel belang dat u goed op de hoogte bent van de procedures en normen van het bedrijf dat u hebt gekozen bij de aankoop van het professionele alarmsysteem.

Vergeet niet dat de doeltreffendheid van een beveiligingssysteem wordt gevormd door het dienstverlenend bedrijf samen met de acties van de klant, die goed moet zijn georiënteerd en opgeleid om het alarmsysteem en de bijbehorende procedures correct te gebruiken.

 

Controleer de basis

Controle centrum: apparatuur die verantwoordelijk is voor de ontvangst van de door de detectoren uitgezonden signalen, alsmede voor de activering van het alarm;

Toetsenpaneel: dient om het alarm in en uit te schakelen. Idealiter wordt hij bij de ingang van uw huis geïnstalleerd en kan hij op afstand worden bediend of zelfs via een smartphone worden bediend;

Bewegingsdetector: systeem dat aan de centrale meldt dat er bewegingen zijn in een bepaald gebied van het huis. In die zin moeten de sensoren worden geïnstalleerd op de plaatsen waar de kans op toegang door indringers het grootst is, om het huis veilig te houden en het alarmsysteem doeltreffend te maken;

Sirenes: ze kunnen zowel binnen als buiten zijn. Zij ontvangen de waarschuwingssignalen van het controlecentrum en zenden geluidssignalen uit die waarschuwen voor de aanwezigheid van verdachte bewegingen.

Paniekknop: als u in uw huis een verdacht geluid hoort en u zich zorgen maakt over uw veiligheid, kunt u de installatie van een paniekknop overwegen. Het is vooral nuttig voor mensen die alleen wonen of voor sommige bejaarden. Als hij wordt ingedrukt, gaat er onmiddellijk een waarschuwing naar het centrale station.

 

Tot slot

 

Nu u alles weet wat u moet weten om te besluiten een alarmsysteem te installeren, een betrouwbaar bedrijf te vinden en te genieten van alle voordelen die deze oplossing te bieden heeft. Investeren in de veiligheid van u gezin is de beste manier om u liefde te tonen!