Bedrijventrefpunt
Image default
Dieren

Uw hond aanmelden bij een online databank

Een nieuwe hond in huis nemen is een erg leuke beslissing! Je wilt je hond goed opvoeden en hem of haar een goed huis geven. De eerste weken moet je waarschijnlijk ook wennen. Er moet een hoop gebeuren. Wanneer je in Nederland een hond in huis neemt, ben je verplicht deze te registreren. Dit moet binnen veertien dagen. Gelukkig kan dit snel en handig bij een online databank. Registratie heeft als voordeel dat een hond sneller teruggevonden kan worden. Hieronder vind je hoe je jouw hond kan registeren en wat je hier verder mee kunt.

Aanmelden bij een databank voor honden

Om een hond te registreren moet het dier eerst worden gechipt door een dierenarts. Er wordt dan een chip met het registratienummer onder de huid gebracht. Dit is niet pijnlijk en maar ter grootte van een rijstkorrel. Na het chippen kan je je hond aanmelden bij een databank voor honden. Dit doe je door eerst zelf een account aan te maken en een abonnement te kiezen. Hier vul je jouw gegevens in, zoals je adres en telefoonnummer. Met een account kan je daarna gratis je hond registeren. Op het profiel van je hond kan je een foto, gegevens van de dierenarts en het medisch dossier van je hond invullen. Geen van de gegevens die je invoert zijn door andere gebruikers te zien.

De voordelen van een registratie

Door een hond te registeren kan deze sneller thuisgebracht worden bij vermissing. U kunt een vermissing opgeven in de database. Het is van belang dat de gegevens van de hond kloppend zijn. Als er iets verandert in bijvoorbeeld het woonadres of telefoonnummer, kan je dit het beste zo snel mogelijk aanpassen. De gegevens staan online, dus hier kan je altijd bij. Gegevens actueel houden kan heel makkelijk. Ook kan je meerdere honden toevoegen op één account. Je hoeft dus niet steeds een nieuw account aan te maken.

https://www.petlook.nl/databank-honden/