Bedrijventrefpunt
Bedrijven

Zo kun je investeren in je medewerkers

Het is in ieder bedrijf nodig om de medewerkers zo tevreden mogelijk te houden. Het is een bekend feit dat medewerkers zich meer inzetten voor jouw onderneming als ze tevreden zijn. Het is aan jou als ondernemer de taak om jouw medewerker zo tevreden mogelijk te houden. Je kunt dit op diverse manieren doen. In deze blog geven we je enkele tips om de tevredenheid van jouw medewerkers te verbeteren!

Loonsverhoging

Dit is misschien wel het eerste voorbeeld wat je te binnen schiet als het gaat om de verbetering van de tevredenheid van de medewerkers. Je kunt je medewerkers motiveren door ze extra te belonen voor het verrichte werk. Dit is echter geen langdurige oplossing. Nadat medewerkers enkele tijd het nieuwe loon hebben ontvangen zal het nieuwe en motiverende aspect hiervan al snel verdwijnen. Dit is dus een mooie oplossing voor de korte termijn, maar niet voor de lange termijn! Men zegt ook wel, geld maakt niet gelukkig 😉

Voorzieningen op de werkplek

Een andere manier om je medewerkers tevreden te houden is door middel van goede voorzieningen op de werkplek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goed werkende apparatuur op de werkplek. Dit geldt zowel voor de apparatuur waarop gewerkt dient te worden, als de overige apparatuur op de werkplek. Een goed koffiezetapparaat dat heerlijke koffie produceert kan in veel gevallen al enorm motiverend werken! 

Voorzieningen buiten de werkplek

Ook buiten voorzieningen op de werkplek om kun je je medewerkers motiveren middels voorzieningen! Een mooi voorbeeld hiervan is het verstrekken van leaseauto’s aan je medewerkers. Door je medewerkers te voorzien van een mooie en goedwerkende leaseauto zullen de medewerkers iedere dag met een tevreden gevoel naar het werk afreizen. Het is anno 2020 belangrijk om bij de keuze voor een leaseauto ook het milieu mee te nemen. Je kunt dit doen door te kiezen voor een hele energiezuinige auto, of voor een elektrische leaseauto! Door je medewerkers in elektrische leaseauto’s te laten rijden spreek je op materiële wijze je waardering naar de medewerkers uit. De medewerkers zullen iedere dag weer met een milieubewust en tevreden gevoel op de werkvloer arriveren. Er zijn tegenwoordig tal van mooie elektrische leaseauto’s beschikbaar. Bekijk vooral eens de Volkswagen ID3, de diverse Tesla’s of de Hyundai Kona electric!

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe pomp

Aluminium voorzetramen met veiligheidsglas

Webcamcover laten bedrukken door Webcamcovers.nl