Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Stijgende prijzen – HELP!

Gasverbruik verminderen wordt nu belangrijker dan ooit! Zeker nu je de oorlog ziet tussen Rusland en Oekraïne en alle prijzen flink omhoog gaan. Met verschillende aanpassingen kan je jouw gasverbruik verlagen, zodat je niet veels te hoge kosten betaalt voor jouw gas. Besparen op jouw gasrekening wordt nu dus nog belangrijker dan ooit is geweest! Nu alles duurder wordt, moet het wel. Er zijn veel verschillende manieren om jouw gasrekening constant te houden of in ieder geval ervoor te zorgen dat je niet veels te veel betaald.

 

Investeren voor minder gasverbruik

Een veelgebruikte tip is om het huis goed te isoleren. Als je een goede isolatie hebt zorg je ervoor dat de temperatuur in jouw woning constant blijft, waardoor je niet steeds aan de centrale verwarming of kachel moet draaien om de temperatuur omhoog te krijgen. Verschillende manieren om jouw huis te isoleren is bijvoorbeeld door het dak te isoleren, superisolerende beglazing te nemen, de muren isoleren, de verwarmingsketel vervangen die waarschijnlijk al veels te oud is of bijvoorbeeld de ramen en deuren goed dicht te houden door het af te sluiten met een rubberen tochtband.

Niet investeren toch een lage rekening?

Als je niet wilt investeren, omdat jouw woning bijvoorbeeld een huurwoning is en je toch een lage rekening wil hebben zijn er alsnog talloze mogelijkheden om gasverbruik in jouw woning te verminderen. Een simpele methode om jouw gasverbruik te verminderen is om warme kleding aan te doen in de winter, zodat je jouw centrale verwarming niet omhoog hoeft te doen. Ook is het een heel goed idee om de deuren steeds te sluiten, zo houd je de warmte namelijk binnen! Een slimme tip is ook om de thermostaat maar liefst 1 graad lager te zetten, 1 graad lager scheelt maar liefst 7% in jouw rekening!