Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Nieuwe energie

Het zijn vaak hele lange dagen op de werkvloer. Het lichaam is na een kantoor dag ook erg moe terwijl het amper fysieke inspanningen heeft gehad. In dit artikel vindt je een aantal tips om wat extra energie binnen te halen tijdens het werk.

 

De eerste tip is ook meteen de meest klassieke, namelijk een kopje koffie. Koffie is niet meer weg te denken uit de meeste kantoren. Je moet ervan houden maar dan heb je wel een kleine energiebron. Een kopje koffie werkt echt. Koffie bevat cafeïne wat zorgt voor een kleine energieboost. Het maakt niet uit of het een dure cappuccino, koffiecups of een nespresso alternatief is, zolang de koffie maar cafeïne bevat.

 

De tweede tip die ik jullie geef is eetbaar en gezond. Fruit is, naast dat het erg lekker kan zijn, gezond. De vitamines in het fruit zorgen ervoor dat je wat beter in je vel zit. De fruitsoorten waar je het meeste energie van krijgt zijn bananen en appels. Als tip geef ik je mee om wel te variëren en niet elke dag hetzelfde stuk fruit op te eten.  

 

Het is goed om tijdens het werk het gebouw te verlaten. Haal wat frisse lucht op of drink ergens een kopje koffie. Doe dit alleen niet tijdens werktijden om problemen te voorkomen! Frisse lucht zorgt voor een opheldering en is altijd aan te raden.

 

Ga sporten! Steeds meer kantoren creëren sportfaciliteiten. Even sporten laat je hoofd ergens anders aan denken dan al die werkstress. De inspanningen hoeven niet hoog te zijn. Een potje tafeltennis is goed voor de band met de collega’s en houdt iedereen scherp. De tafeltennistafel is perfect omdat het weinig ruimte inneemt en ook niet lang hoeft te duren.

 

De laatste tip die meegeef is besteed je pauze nuttig. Ga niet zitten niksen en onderneem wat. Op deze manier is het voor jezelf veel fijner om een pauze te nemen. Zorg niet dat je helemaal uitgeput terugkomt, want het is en blijft een pauze.

 

https://www.koffiecupster.nl/