Bedrijventrefpunt
Image default
Banen en opleidingen

5 redenen om een carrière in de ingenieurswereld te beginnen

Het ingenieursvak is een van de oudste beroepen ter wereld. Toch blijft het actueel en spannend, met vele mogelijkheden om carrière te maken. De ingenieur staat aan het begin van ieder innovatief proces: hij bedenkt ideeën, zet ze om in concrete plannen en voert ze uit. Dat maakt dit vak zo interessant. Ben je op zoek naar een baan met veel afwisseling? Dan is ingenieurswerk zeker iets voor jouw!

Hier zijn 5 redenen waarom een carrière in de techniek iets voor jou zou kunnen zijn:

1. Werkzekerheid – Met 19% van de Britse arbeidsmarkt gewijd aan engineering, is het duidelijk dat dit beroep veel gevraagd is en veel werkzekerheid biedt. Er is een scala aan functies beschikbaar, van de meer traditionele functies zoals civiel ingenieur tot nieuwere gebieden zoals lucht- en ruimtevaart en luchtvaart.

2. Afwisseling – Engineering is een veelzijdig beroep dat je de kans geeft om aan de meest uiteenlopende projecten te werken. Van het ontwikkelen van nieuwe technologieën tot het oplossen van problemen met bestaande technologieën, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen om iets nieuws te leren.

3. Innovatie – Ingenieurs staan in de voorhoede van technologische innovatie! Dit betekent dat je betrokken kunt zijn in spannende projecten en helpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten of processen.

4. Reizen – Engineering jobs gaan vaak gepaard met reizen naar verschillende landen, waardoor je verschillende culturen kunt ervaren terwijl je werkt aan innovatieve projecten.

5. Indrukwekkend salaris en voordelen – Hoewel het exacte salaris afhangt van de baan, verdienen ingenieurs meestal meer dan hun collega’s die geen ingenieur zijn. Bovendien bieden ingenieursbureaus over het algemeen uitstekende voordelen voor hun werknemers, zoals een ziektekostenverzekering en pensioenplannen

Als je op zoek bent naar een interessante carrière met veel afwisseling en kans op werkzekerheid op lange termijn, dan kan een carrière in de techniek iets voor u zijn! Met zoveel mogelijkheden is engineering zeker het overwegen waard! Solliciteer direct bij Maters en de Koning in Rotterdam.