Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Zwangerschapskussens op slaapwijsheid.nl

Slapen met zwangerschapskussens: op Slaapwijsheid vind je er alles over

Van rugpijn, krampen, spataderen, aambeien, incontinentie en constipatie tot brandend maagzuur en indigestie, overal duiken vervelende problemen op: zwangerschap is niet altijd een feest. Een gemeenschappelijk kenmerk van deze problemen is dat ze allemaal een negatieve invloed kunnen hebben op je welzijn en je slaapkwaliteit aanzienlijk kunnen verminderen. Voor veel zwangere vrouwen is het meest irritante probleem het onvermogen om fatsoenlijk te slapen.

Bekijk zwangerschapskussens: een speciaal zwangerschapskussen kan een oplossing zijn voor zwangere vrouwen met slaapproblemen!

 

Slaaptekort tijdens zwangerschap

78% van de vrouwen meldt tijdens de zwangerschap significant meer slaapstoornissen dan in welke andere periode van hun leven dan ook. Bijgevolg hebben veel zwangere vrouwen uiteindelijk een slaaptekort en melden ze episodes van extreme vermoeidheid.

Een populaire oplossing om dit probleem te verhelpen is het gebruik van ondersteunende kussens om het lichaam te ondersteunen, meer comfort te bieden en de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Nog beter is het om te kiezen voor een zwangerschapskussen met een ontwerp dat speciale ondersteuning biedt om eventuele pijnen op te vangen.

 

Zwangerschapskussens ook nuttig bij andere slaapproblemen.

Tip: Ook buiten de zwangerschap kunnen zwangerschapskussens u de nodige steun en comfort bieden bij andere pijnen en pijntjes, en het zal u dan ook niet verbazen dat veel moeders hun zwangerschapskussen nog gebruiken lang nadat hun kind geboren is.

Maar om optimaal van uw nieuwe zwangerschapskussen te genieten, moet u weten hoe u het in uw slaapsysteem integreert om het comfort naadloos te maximaliseren.

Zo slaapt u met een zwangerschapskussen
De beste manier om met een zwangerschapskussen te slapen, hangt af van het type kussen dat u kiest.

Er zijn zes hoofdtypen zwangerschapskussens waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw behoeften en specifieke situatie. Elk type kussen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, voordelen en gebruiksmogelijkheden.

 

C-vormig kussen

Met C-vormige kussens krijgt u grote gebogen kussens die u extra steun kunnen bieden langs één as met overloop voor uw hoofd en bekken. Deze kussens hebben een ontwerp dat zich rond uw lichaam wikkelt als u op uw zij ligt en uw rug, hoofd, nek en bekken ondersteunt.

Als u een lichaamskussen nodig hebt dat alle belangrijke probleemgebieden ondersteunt, is een C-vormig kussen een van uw beste opties. Door hun uitgebreide ondersteuning zijn ze ook een uitstekende keuze om het vasthouden van water in uw enkels en benen tegen te gaan.

Een groot nadeel van C-vormige kussens is echter dat je door hun vorm het kussen moet omdraaien telkens je van kant wisselt.

Aan de andere kant zorgt deze unieke vorm er wel voor dat het kussen je de hele nacht in positie houdt, waardoor het een uitstekende keuze is voor vrouwen die niet gewend zijn om op hun zij te slapen.

Hoe gebruik je een C-vormig kussen?

Wikkel het kussen om uw rug, gebruik één uiteinde als geïmproviseerd hoofd- en nekkussen, en het andere uiteinde tussen uw benen om uw bekkengebied te ondersteunen.

U kunt het kussen ook om uw voorkant wikkelen, zodat uw buik wordt ondersteund in plaats van uw rug.

 

U-vormig kussen

Ben je niet blij met de compromissen die een C-vormig kussen met zich meebrengt? Dan moet je overwegen om een U-vormig kussen te kopen. U-vormige kussens zijn de meest luxueuze van allemaal, omdat ze de meeste ondersteuning bieden voor uw lichaam, met ondersteuning voor uw hoofd en nek, knieën, enkels, rug en buik.

Daarom zijn U-vormige kussens vaak uitgebreider en duurder dan andere soorten zwangerschapskussens.

Dankzij hun vermogen om tegelijkertijd uw rug en buik te ondersteunen, zijn U-vormige kussens uitstekend voor vrouwen die ’s nachts woelen en draaien, omdat u deze, in tegenstelling tot een C-vormig kussen, nooit hoeft om te draaien.

Bovendien zijn ze door deze unieke vorm ook uitstekend geschikt voor rugslapers, omdat ze voldoende steun bieden om het lichaam van beide kanten te ondersteunen.

Hoe te slapen met U-vormige kussens

Wikkel het kussen rond uw rug en buik, en geniet.

Wigvormige hoofdkussens

Wigkussens zijn kleine driehoekige of halvemaanvormige kussens die u kunt gebruiken als steun voor extra steun. Door hun kleine, draagbare formaat zijn wigvormige kussens de meest veelzijdige van allemaal, omdat je ze kunt gebruiken om specifieke delen van het lichaam aan te pakken. Ze zijn ook vuil goedkoop, met de meeste opties in de detailhandel voor minder dan 50 dollar.

U kunt wigkussens gebruiken om uw hoofd, buik, rug te ondersteunen, of postpartum als extra steun bij het geven van borstvoeding aan uw baby. Met wiggen, de enige grens aan hun gebruik is je verbeelding, en het is niet moeilijk om te zien waarom ze een favoriete optie onder zwangere en gewone mensen gelijk.

 

Hoe te slapen met een wigvormig kussen

Buik steun
Voor zwangere vrouwen, een van de beste potentiële gevallen voor het gebruik van een wig is in het ondersteunen van de onderkant van je buik als je op je zij liggen.

Deze opstelling kan het comfort verhogen en de uitlijning van de wervelkolom aanzienlijk verbeteren. Denk er wel aan om in de latere stadia van de zwangerschap te kiezen voor een kussen met een minder steile helling.