Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Tips om als MKB het bedrijfsafval te halveren

Indien je een ondernemer bent dan is het van belang om afval te verzamelen en goed te scheiden. Tevens is het waardevol en tactisch om de hoeveelheid van het bedrijfsafval te halveren. Door minder afval te produceren zorg je immers voor minder vervuiling. Het halveren van afval is een reële optie indien je graag deze stap wilt zetten. Bekijk vooral verschillende bronnen om zodoende tot meer informatie te komen. Zo lees je alles over MKB afval op Bedrijfsafval.nl. Voor het halveren van afval is het tevens van belang om dit onderwerp bespreekbaar te maken met je collega’s. Door als team aan de slag te gaan met het doel heb je immers meer kans van slagen. 

Samen handen uit de mouwen steken

Indien je collega’s wilt doordringen van de noodzaak om afval te scheiden en de afvalberg te verkleinen dan zijn een aantal stappen mogelijk. Ten eerste de keuze om afval een keer met eigen handen te gaan scheiden, dit is een ervaring die niet snel vergeten zal worden door jouw collega’s. Verder heb je op Bedrijfsafval.nl ruimte keuze uit verschillende afvalcontainers en kun je zodoende kiezen voor de meest geschikte afvalbak. Door te kiezen voor meerdere afvalbakken kan je tevens afval scheiden van elkaar. 

Meerdere afvalbakken kopen of huren

Afhankelijk van jouw budget en persoonlijke voorkeur is het mogelijk om een afvalbak te huren of te kopen en zodoende te zorgen voor afval scheiden. Het voordeel van meerdere afvalbakken hebben is dat de afvalbak minder snel vol raakt. Daarnaast wordt het scheiden van afval makkelijker gemaakt indien je kiest voor meerdere afvalbakken, aangezien je hierdoor direct sorteert in plaats van later. Bij meerdere afvalbakken is het van belang om gebruik te maken van etiketten aangezien je hiermee verwarring voorkomt. 

Analyse van afval

Ten slotte is het belangrijk om afval te analyseren, denk hierbij aan de analyse van waar afval vandaan komt. Dit zal tot vermindering van bedrijfsafval leiden aangezien je hierdoor bewuster om zal gaan met het afval. Daarnaast is het vast mogelijk om de hoeveelheid afval te verminderen door andere keuzes te maken. Bijvoorbeeld een keuze gericht op het opnieuw gebruik maken van dezelfde materialen.