Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

De koffieautomaat: het belang van een goede koffiemachine op het werk

Al in rond de tiende en elfde eeuw is de koffieplant voor het eerst ontdekt in Ethiopië. Dit land heeft de eerste koffiedrinkers op zijn naam staan voordat deze bittere drank zich over de rest van de wereld verspreidde. 

Tegenwoordig is koffie niet meer weg te denken uit een doorsnee dag voor een grote hoeveelheid Nederlanders. Mensen zijn oorspronkelijk begonnen met het drinken van koffie door de stimulerende werking die de drank met zich meebracht. Ochtenden worden daardoor vaak gestart met een sterke kop koffie om op gang te komen en te beginnen aan een lange werkdag. Daarom is de koffie automaat onmisbaar binnen de werkomgeving. 

 

Voorkeur

Eeuwen geleden werd koffie uitsluitend zwart gedronken. De bittere nasmaak werd echter niet door iedereen gewaardeerd, wat leidde tot het ontstaan van variaties op zwarte koffie. Het toevoegen van melk leidde tot het ontstaan van de cappuccino en maakte de drank wat zachter van smaak. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel soorten koffie die door barista’s kunnen worden bereid, waardoor iedereen een eigen voorkeur kan ontwikkelen.

Koffieautomaten produceren vroeger alleen maar zwarte filterkoffie. In de loop van de jaren is de technologie echter sterk ontwikkeld en zijn er ontzettend veel innovatieve koffieautomaten geproduceerd die vele variaties op koffie kunnen zetten buiten zwarte koffie. Zo hebben de meeste grote koffieautomaten die vaak in bedrijfspanden voorkomen opties die reiken van espresso’s en cappuccino’s tot chocolademelk en latte macchiato’s.

 

Welke koffie automaat kies je?

Ieder bedrijfspand heeft tegenwoordig een koffieautomaat. Een groot gedeelte van de werknemers drinkt koffie en houdt ervan om de werkdag te beginnen met deze drank om hun concentratie en prestatievermogen te verbeteren. Wanneer je als bedrijf een koffieautomaat gaat aanschaffen, kan de keuze echter overweldigend zijn door het grote aanbod. Welke koffieautomaat moet je kiezen?

De meeste koffieautomaten maken gebruik van ouderwetse bonen om de koffie een sterke smaak te geven. Sommige, meestal grotere, koffiemachines hebben een extra milkbase om melk mee op te schuimen voor een romige smaak. Voor kleinere bedrijven met relatief weinig medewerkers, zijn compactere machines handiger om aan te schaffen. Ook wanneer er beperkte ruimte beschikbaar is, kunnen deze kleine automaten uitstekend ingezet worden zodat werknemers kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.