Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Cadeaulint kopen – om geschenken extra feestelijk te maken

Wil je een cadeau leuk inpakken dan heb je naast fraai inpakpapier eigenlijk ook verfijnd lint nodig. Wie cadeaulint kopen gaat, weet zich ervan verzekerd dat een geschenk er helemaal top uit komt te zien. Vooral als je niet alleen lint rond het pakketje legt maar die ook laat eindigen in een opvallende strik. Je kunt met cadeaulint dus strakke lijnen maken maar ook zwierige krulstrikken.

 

Maak de hoofdvorm van het cadeau wat losser

Meestal benut je platte linten om je cadeaus af te werken. Maar soms werkt een koord of zelfs een touw beter uit. De meeste geschenken zitten ook al in een doos verpakt zodat de hoofdvorm van veel cadeaus rechthoekig is. Met inpakpapier geef je die steenvorm al iets kleurigs. Maar met een cadeaulint ontstijg je echter de hoekige vorm van het cadeau. Door die te strikken, benadruk je niet langer de vierkante vorm maar laat je het cadeau meer waaieren. En wat te denken van twee strikken?

 

Cadeaulint kopen: de bestsellers

Er is een ruime keuze aan linten en koorden. Een cadeaulint kopen, betekent je eerst even oriënteren op al die soorten. Want stel dat je je linten leuk wilt laten krullen. Dan moet je die bewerken met een splitter. Dat gaat uitstekend met polyester linten, bijvoorbeeld. Of je maakt geschenken voor de zeevaartindustrie. Dan is het leuk om de cadeaus af te maken met een dik koord dat met een zeemansknoop eindigt. Welke soorten linten worden nu het meest gebruikt? Hieronder de top acht:

 

• Raffialint

• Velvet lint

• Organa lint (half doorschijnend)

• Satijnlint (geweven)

• Honeycomb lint (met verfijnde gaasstructuur)

• Satijnen koord (werkt goed bij kleine strikken)

• Katoenen koord (als je een wat kloeker lint nodig hebt)

• Polyester lint (uitstekend te krullen met een lintsplitter)

 

Je kunt cadeaulint kopen in heel veel kleurnuances. Qua breedte kies je lint tussen ongeveer 5 mm tot 70 mm.

 

Strik-talent of strik-kneus?

Kinderwerk, strikken maken. Zo denken sommige mensen erover. Anderen komen voortdurend in de knoop als ze proberen mooie, evenwichtige strikken te leggen. Ontbreekt het je aan tijd of ben je geen strikkenmaker van nature? Dan zijn er alsnog twee opties om cadeaus af te leveren met strik. Je kunt strikken namelijk ook al kant-en-klaar kopen. Of je schaft een apparaatje aan die voor jou sublieme strikken maakt. De nodige lengte van een lint is ook een aandachtspunt. Reken vooraf uit hoe je het lint gaat wikkelen rondom het cadeau. Wil je een strik op het geschenk, houd dan minstens een halve meter extra lint aan.

 

Cadeaulint kopen en met kleur variëren

Linten zijn veelal smal maar daarom niet minder krachtig qua kleur. Tenminste, als je kiest voor een contrastrijke kleur. Het lint moet qua kleur niet lijken op het feestelijke inpakpapier waar het omheen wordt gespannen. Bij een donker inpakpapier horen dus lichte heldere kleuren, bij een licht gekleurd pakpapier werk je juist met donkere linttonen. Ga eens cadeaulint kopen in meerdere lintkleuren. Zo geven een geel en een blauw lint vaak een mooi resultaat. Vind je dat het geschenk wel wat meer pit mag hebben omdat je geschenkpapier er niet echt uitspringt? Gebruik dan dominante lintkleuren zoals goud, brons of zwart.