Bedrijventrefpunt
Image default
Toerisme

De Minoïsche beschaving op Kreta

Sommige mensen gaan alleen maar op vakantie Griekenland Kreta voor de zon en de zee. Daar is op zich niets mis mee maar het is ook wel leuk om je een beetje te verdiepen in de geschiedenis van zo’n plek op aarde. Kreta heeft een interessante geschiedenis waar je op het eiland nog vele overblijfselen van vindt.

Er zijn op Kreta nogal wat resten van de Minoïsche beschaving te vinden. Dit was een van de vroegste beschavingen in de wereld. De Minoïsche beschaving heerste over het gehele oostelijke Middelandse Zeebekken vanaf ongeveer 3500 voor Christus. Vele Griekse mythen vinden hier in hun oorsprong. De bloeitijd van deze beschaving vond plaats van 3000 tot 1500 voor Christus. Kreta profiteerde hier vol op van mee door de gunstige ligging op een belangrijke vaarroute. De zeehandel was enorm belangrijk voor Kreta.

De Minoïsche beschaving ging ten onder door een aantal belangrijke gebeurtenissen. Er was in die tijd sprake van overbevolking van Kreta waardoor er conflicten en spanningen ontstonden met oorlogen als gevolg. Ook was daar de uitbarsting van een vulkaan op Santorini waardoor er tsunami’s, aardbevingen en asregens neerkwamen op Kreta. Er bleef hierdoor niets over van de havens van Kreta waardoor de zeehandel op zijn gat kwam te liggen. Na de Minoïsche beschaving kwam de Myceense beschaving.

Een vakantie Griekenland boeken kun je gewoon doen via het internet. Griekenland is altijd goed om naar toe te gaan. Je hebt er altijd lekker weer en de Grieken zijn buitengewoon gastvrij. Je kunt er lekker eten en relaxen. En nu weet je dat je op Kreta ook op zoek kunt gaan naar de overblijfselen van de Minoïsche beschaving. Dan kun je eens werken aan je culturele ontwikkeling. Nu maar hopen dat de Feyenoord hooligans hier niet terecht komen anders dan slopen ze hier de boel ook net als in Rome.

http://vakantiegriekenland.nl