Bedrijventrefpunt
Image default
Marketing

Veel werk om je website online vindbaar te maken

Je heb net een nieuwe website laten maken voor je gloednieuwe bedrijf en het valt een klein beetje tegen hoeveel bezoekers je website krijgt. Dit komt doordat je website nog niet online vindbaar is. De website moet eerst nog autoriteit opbouwen om gevonden te kunnen worden.

Je hebt meerdere zoekmachines: Bing, Ask, Yahoo en Google. In Nederland is Google veruit de grootste zoekmachine. Dus om je website online vindbaar te maken, hoef je in principe alleen maar rekening te houden met de grootste zoekmachine Google.

Om je website beter vindbaar te maken, moet je een beetje begrijpen hoe Google werkt. Google speurt het internet af met bepaalde software welke Spiders genoemd worden. Die Spiders indexeren website voor website waarbij ze langs links van de ene naar de andere website bewegen. Hieruit kun je dus al de conclusie trekken dat het heel belangrijk is dat er links vanuit andere website richting jouw website wijzen. Als dit er veel zijn en vooral relevant dan vindt Google dit een teken dat jouw website een website is die de moeite waard is om te bekijken. De autoriteit van je website zal toenemen.

Een bedrijf als online marketing Delft doet vooral aan linkbuilding. En ik kan je verzekeren dat dit een arbeidsintensieve klus is. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om het uit te besteden. Dit heet SEO uitbesteden. Waarbij SEO staat voor search engine optimisation oftewel zoekmachine optimalisatie.

Tegenover SEO staat SEA. Waarbij je probeert met SEO om gratis hoger in de zoekmachine resultaten lijst van Google te komen, daar koop je met SEA een plaatsje boven de organische zoekresultaten in d.m.v. een soort veilingsysteem. De tekstadvertentie van jouw website wordt getoond als bepaalde zoekwoorden waar je op geboden hebt, ingetoetst worden door een bezoeker van Google.

http://www.e-conomy.nl