Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Wat als je je een beetje down voelt?

In deze saaie maanden van de winter kun je je soms een beetje down voelen. Misschien komt dit door een gebrek aan zonlicht of omdat de eerste vakantie nog heel ver weg is. Of het heeft misschien een andere oorzaak. Je kunt meteen hulp zoeken bij een psycholoog of je neemt gewoon een voedingssupplement.

Dit laatste is raar. Maar minder raar dan je dacht. Men heeft namelijk ontdekt dat je een beter gevoel krijgt als je de voorloper van ons gelukshormoon serotonine tot je neemt. Deze voorloper heet dit product oftewel 5-hydroxytryptofaan. Wie weet heb jij er ook baat bij.

Er worden meerdere positieve gezondheidseffecten toegeschreven aan dit aminozuur. Het zou je eetlust beter reguleren, je hoofdpijn verminderen, slaapstoornissen verminderen en je stemming beter en evenwichtiger maken. De sceptici onder ons voelen zich al een beetje ongemakkelijk met zo’n lijst aan positieve effecten. Waar is het bewijs? Ons hormoonstelsel zit zo ingewikkeld in elkaar dat het bijna onmogelijk lijkt om een blijvend effect te krijgen door het innemen van dit aminozuur. Het lijkt waarschijnlijk dat het oude evenwicht zich weer herstelt en dat je steeds meer moet innemen van dit wonderbare 5-HTP. Maar goed, als je het niet probeert dan weet je het niet ook. En misschien hebben de sceptici ongelijk.

Natuurlijke voedingssupplementen kunnen ons wel degelijk helpen om ons lekker in ons vel te laten zitten. Je kunt door slechte voeding een tekort aan bepaalde topvitamins gekregen hebben. Dan is het fijn dat je dit probleem snel weer op kunt lossen door het innemen van bijvoorbeeld multivitamines. Vitamines zijn niet geheel ongevaarlijk. Van sommige kun je te veel binnen krijgen en dat kan zelfs gevaarlijk zijn. Dus laat je eerst even goed voorlichten voordat je eraan begint. Een voedingsdeskundige kan je er alles over vertellen.

http://www.topvitamins.nl