Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Arachnofobie of andere angsten

Sommige mensen hebben van die rare angsten. Je kunt er zelfs een televisieprogramma mee vullen. Je kunt je erover verbazen of zelfs lachen. Maar als je er zelf last van hebt dan kan het je toch flink in de weg zitten.

Als angsten langdurig optreden of als angsten geen reële grond hebben dan worden ze fobieën genoemd. Angst kun je kortstondig hebben. Je kunt een enge man tegenkomen in een steegje die je heel vreemd aankijkt. Dan zorg je dat je als de wiedeweerga dat steegje uitgaat en dat de man je niet achtervolgt. Dan voel je wel even je hart in je keel bonken en je benen staan te bibberen. Maar daarna moet als het goed is het gevoel van angst weer verdwijnen want het gevaar is geweken. Kun je nagaan hoe vervelend het moet zijn als dat gevoel van angst niet meer weggaat. Dat moet slopend zijn.

Sommige fobieën zijn niet zo erg. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van ofidiofobie maar dat is hier in Nederland niet zo heel erg want de kans dat je hier een slang in het wild tegenkomt is vrij klein. In de tropen kun je dan maar beter niet gaan rondtrekken. En als je vliegangst hebt dan is de oplossing ook vrij simpel. Gewoon niet vliegen. Dat is makkelijk voor mij om te zeggen. Het ligt natuurlijk wel ietsje gecompliceerder als je een voetbal ster bent en je moet voor het Nederlands elftal ergens in het buitenland spelen. Dan heb je wel een klein probleem.

Psycholoog Leidscheveen weet allerlei handige manieren om met je angsten om te leren gaan. Bij een behandeling psycholoog Leidscheveen heb je kans om van je angsten verlost te worden als je doet wat zij zegt. Je krijgt oefeningen mee naar huis. Zorg daarom dat het thuisfront je steunt.

http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl