Bedrijventrefpunt
Image default
Eten en drinken

Mijn reis Door Spanje op zoek naar Spaanse producten.

Afgelopen jaar ben ik bijna letterlijk Door heel Spanje heen gereisd op zoek naar de beste Spaanse producten. Het doel van dit jaar was om ons nieuwe bedrijf vorm te geven en te zoeken naar wat we in onze online winkels wilden hebben en wat we als groothandel graag aan ons assortiment wilden toevoegen.

Mijn reis begon vorig jaar januari in Barcelona waar ik, overigens per toeval terecht kwam, omdat ik een locatie aan het bekijken was voor een van onze trainingen dit jaar in Barcelona. En als zoveel anderen kwam ik in de meest fantastische authentieke tapas restaurants terecht. Voor diegene die niet weten wat tapas zijn is er tot nu toe een culinair genot aan je voorbij gegaan. Tapas zijn van die kleine hapjes die je met een heerlijk glas bier erbij, eet en waar je werkelijk van kunnen tot genieten. En ik was verkocht.

Toen ik een dag later terugvloog, wist ik het zeker. Ik ga een oude droom werkelijkheid laten worden. En aldus geschiedde want een maan later boekte ik een ticket naar Barcelona, huurde een auto, Google map in de aanslag en geen idee waar ik zou heen gaan, maar vastbesloten om de mooiste reis ooit te maken op zoek naar de beste Spaanse producten. First stop: Barcelona.

Er was iets wat ik zo geweldig voor de in Barcelona en dat is de mogelijkheid om heerlijk rond te wandelen, op te gaan in de mensen massa en net te doen alsof je een van de inwoners van Barcelona bent. Natuurlijk kom je uit om de meest bekende plaatsen die je zelf ook wel kent. De ramblas, port olympique, het stadion van FC Barcelona, het strand van Barceloneta, etc. Een werkelijk prachtige stad. En in de avonduren natuurlijk eten in de beste tapes restaurants. Wist je dat ze zelfs een tapastour organiseren zodat je kennis maakt met geweldige restaurants.

Welke producten ben ik tegen gekomen in Barcelona?

Natuurlijk als eerste de iberico ham. De meest bekende ham, misschien bijna wel ter wereld, gemaakt door de beste hammakers ter wereld. Het beste eet je deze ham met toast ingesmeerd met een mengsel van tomaten en knoflook en een geweldige olijfolie. Want ook dit zijn geweldige producten uit Spanje. Gek, overigens dat de meeste mensen denken dat de beste olijfolie uit Italië komt. Toch is Spanje de grootste olijfolie producent ter wereld. Dit bekent wel dat er ontzettend veel keus en het soms nog niet zo makkelijk is om een mooie olie uit te zoeken. Wat ik persoonlijk wel een erg goede olijf olie vind is de full moon olie. En is nog mooi verpakt ook.

Het resultaat is onze online winkel

Het resultaat is onze online winkel die nu volop draait met de beste spaanse producten die je kunt bedenken. Met een snelle levertijd weet ik zeker dat er al e.a. voor je bij zit. Dus ga eens kijken en bestel gewoon iets wat je lekker lijkt en waarvan je zeker weet dat het lekker is.

Hasta la proxima.

 

http://www.spanjenl.nl