Bedrijventrefpunt

Gebruik duurzaam Douglas hout voor uw buitenconstructies

Als u graag een nieuwe buitenconstructie in uw tuin, of als bouwbedrijf in iemand anders zijn tuin, wilt maken, dan kunt u ervoor kiezen om hier Douglas hout voor te gebruiken. Buitenconstructies, zoals bijvoorbeeld veranda’s, schuren, schuttingen en gevelbekleding wilt u waarschijnlijk het liefst van duurzaam hout (laten) maken. Door te kiezen voor een duurzame houtsoort, zoals Douglas planken, bent u er zeker van dat uw constructie een lange tijd mooi blijft en lang meegaat. Douglas hout staat bekend om zijn stevige, stabiele en sterke eigenschap en is hierom een uitstekende keuze wat betreft uw buitenconstructie. U bent met de keuze voor Douglas planken verzekerd van een duurzame constructie: onbewerkt gaat dit houtsoort maar liefst 10 tot 15 jaar mee.

Ook voor meubelstukken kunt u Douglas hout gebruiken

Is het een hobby van u, of uw werk, om zelf meubelstukken te maken? Als u een tuinmeubelstuk wilt maken, dan doet u er goed aan om hier Douglas planken voor te gebruiken. Deze planken zijn immers erg duurzaam waardoor ook uw meubelstuk lang mooi zal blijven. Het hout is bovendien erg mooi van kleur, de roodbruine kleur geeft uw meubelstukken een warme toon. Als u opzoek bent naar een andere kleur hout, dan kunt u ook kiezen voor een Douglas plank in een andere kleur, zoals bijvoorbeeld zwart.

Een milieucertificaat voor duurzaam bosbeheer

Als u uw hout bij Tuinhout Compleet aanschaft, dan kiest u voor hout afkomstig van zagerijen met een PEFC-certificaat. Dit milieucertificaat houdt in dat de zagerijen aan duurzaam bosbeheer doen. Ook het Douglas hout heeft dit certificaat. Toch prettig om te weten dat uw aangeschafte hout op een duurzame manier is verkregen. Bij Tuinhout Compleet zijn er naast Douglas planken ook nog ander soorten Douglas hout verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan balken, palen, deuren en ramen. Uiteraard zijn al deze verschillende soorten hout van een uitstekende kwaliteit en erg duurzaam.