Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

4 Projecten van ingenieursbureau Maters en De Koning uitgelicht

Als groot ingenieursbureau die al vele projecten achter zich hebben liggen is het nog steeds belangrijk dat ze zich blijven uitbreiden en verbeteren. Ingenieursbureau Maters en de Koning houdt zich veel bezig met het ontwerpen, tekenen, adviseren, berekenen en construeren van nieuwe projecten. Samen met de overheid zorgen ze voor een betere mobiliteit en bereikbaarheid van wegen, spoorwegen, waterwegen en alles wat daaromheen samenhangt. Het is een bedrijf dat al tientallen jaren bestaat en daarom ook zeker wel bekend is in de civiele techniek. Zij hebben veel bekende projecten gedaan waarvan ik er een paar ga uitlichten. 

4 grote projecten van Maters en de Koning

  • Waterkering pier 7 vlissingen. Maters en de Koning heeft in 2018/2019 gewerkt aan een waterkering rondom pier 7 in Vlissingen. Dit project is uniek in heel Nederland en buiten Nederland. Doordat het paviljoen op gelijke hoogte als het strand ligt is het kwetsbaar voor stormen en hoogwateren. Na een aanvraag voor het bouwen van de kering met de rijkswaterstaat hebben zij een goedkeuring gehad die ervoor zorgden dat ze de kering konden gaan bouwen. De waterkering bestaat uit gelaagd glas en heeft HEB kolommen met daartussen betonnen kwelschermen. De kering is ontworpen om de golven te weren en heeft extra schotbalken als er hoogwater dreigt te komen. 

  • Binnenstedelijke kademuur Brouwershaven. Deze opdracht kregen ze van gemeente Schouwen-Duiveland. Hierbij moest de kademuur vervangen worden. Samen met de KWS Aquavia hebben zij een ontwerp gemaakt van de tenderfase tot het hele uitvoeren van het ontwerp waarbij het de oude uitstraling behouden heeft. 

  • Kunstwerken Capelle aan de Ijsel. Hier zijn een aantal bruggen in de regio ontworpen en de aanbestedingsdocumenten verzorgt voor 15 van die kunstwerken. Een aantal moesten vervangen worden, sommige gerenoveerd. 6 van hen kregen betonnen voetbruggen gefundeerd op stalen buizen.

  • Snowworld staalconstructie. Voordat snowworld gebouwed werd hebben Maters en de Koning de staalocnstructie ontworpen en berekend.