Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Visual Website Optimizer

Twijfelt u er wellicht aan of een bepaalde pagina op uw website er wel goed uitziet, of in ieder geval wel visueel goed is opgezet zodat u klanten goed de weg kunnen vinden? In dat geval kunt u gebruik maken van het programma Visual Website Optimizer, met deze software is het mogelijk om verschillende pagina’s van uw site op verscheidene manieren te vertonen aan uw bezoekers. Vervolgens houdt de applicatie bij welke versie van de webpagina goed scoort bij uw publiek en dus ook beter voor uw site en bedrijf is.

Voordelen van Visual website optimizer

In een voorbeeld komt goed aan de orde waarom het zo handig is om Visual Website Optimizer te gebruiken:

Stel u heeft een online winkel waarin u spijkerbroeken verkoopt. U merkt dat de herenspijkerbroeken goed verkopen maar dat er niet veel interesse is in de damesspijkerbroeken. U kunt dan door middel van dit programma testen of dit verschil aan de inhoud van de pagina ligt: moet u de webpagina wellicht meer inrichten op een vrouwelijk publiek? Na de eerste test, die noemen we de A/B-test, kunt u zien in een overzicht welke van de verschillende opties qua inhoud (visueel en tekstueel) het beste heeft gescoord, en of er überhaupt veel verschil is gevonden. U kunt vervolgens beslissen of u de website wilt herinrichten.

Analytisch karakter van Visual website optimizer

Eigenlijk is deze applicatie een analysetool: u kunt beter analyseren wat het beste aansluit bij uw publiek, u kunt simpele tests uitvoeren en statistisch bewijs verkrijgen: daarop kunt u vervolgens uw marketingstrategieën baseren. Ook kunt u bezoekers indelen in groepen om bijvoorbeeld te kijken of er verschil is tussen hoe mensen in de randstad en Limburgers op uw websites reageren: interessante gegevens die u bedrijf erg kunnen helpen.

http://www.4internetgroep.nl/online-marketing/